IV Concurs de Divulgació Científica de la UIB

Contenido en el idioma por defecto

Cartell

Arriba una nova edició del principal concurs de divulgació científica que es desenvolupa a la Universitat de les Illes Balears, el Concurs de Divulgació Científica de la UIB, amb l’objectiu de donar valor i difondre el coneixement científic que genera i atresora la Universitat; estimular l’interès del personal docent i investigador, i també dels estudiants, per les tasques de divulgació científica; i en darrer terme, tornar a la societat, en forma de coneixement, les inversions que es dediquen a projectes científics i estimular-ne noves aportacions.

El Vicerectorat d’Investigació i Política Científica convoca el IV Concurs de Divulgació Científica de la UIB, organitzat i coordinat per la Unitat de Divulgació i Cultura Científica, per promoure la publicació d’articles de divulgació de l’activitat científica i la recerca que té lloc en aquesta universitat. El concurs s’adreça tant al personal docent i investigador com al personal investigador en formació, que estigui matriculat en un grau, màster o doctorat de la UIB, sempre amb coautoria d’un professor de la Universitat de les Illes Balears.

Els articles de divulgació científica presentats han de ser inèdits, divulgatius i de temàtica relacionada amb una investigació, descobriment científic recent, projecte o activitat investigadora específica d’un grup de recerca de la UIB. Els articles poden tenir una extensió entre 800 i 1.000 paraules i es poden presentar en català, castellà o anglès. S’han de presentar per correu electrònic a l’adreça <culturacientifica@uib.cat>, a partir de la data de publicació d’aquesta convocatòria i fins al 16 d’octubre de 2023.

La quantia del premi serà de 1.000 euros, que s’imputaran a una analítica comptable de la Universitat de les Illes Balears a disposició del guanyador del concurs. A més, tant el text guanyador com els articles presentats que, segons la decisió del jurat, reuneixin les condicions adients es publicaran a la web de la Universitat i/o a The Conversation. Aquesta és una plataforma de notícies i articles d’anàlisi escrits per la comunitat acadèmica i investigadora, adreçada directament a la societat i que fa d’intermediària amb els mitjans de comunicació.

En el termini aproximat d’un mes i mig des del moment que acabi del termini de presentació dels articles, el jurat farà pública la resolució en una cerimònia que tindrà lloc el 2 de desembre a Palma. També es donarà a conèixer a través dels mitjans de difusió pública propis de la UIB (web, xarxes socials, etc.) i es trametrà als mitjans de comunicació. Transcorregut un temps després de la cerimònia del lliurament del premi, la Universitat de les Illes Balears facilitarà i possibilitarà l’organització d’una o diverses conferències —en el marc de Nit de la Recerca i/o la Setmana de la Ciència— per part dels guanyadors per donar a conèixer a tota la comunitat universitària el tema o la recerca a la qual fa referència el seu article.

Consultau les bases del concurs aquí.

Enllaç a la notícia de DiariUIB

Guanyadors de la quarta edició

L'article «Sembrant salut: el poder de la nutrició perinatal» de Pere Bibiloni Coll (autor principal), Carme García Ruano (coautora) i les professores coautores Paula Oliver i Joana Sánchez, del grup de recerca en Nutrigenòmica, Biomarcadors i Avaluació de Riscos (NuBE) i el Laboratory of Molecular Biology, Nutrition and Biotechnology (LBNB), ha estat triat pel jurat d'aquest concurs entre els 12 treballs que optaven al premi de 1.000 euros que s’imputaran a una analítica comptable de la Universitat de les Illes Balears a disposició dels guanyadors del concurs. A més l'article s'ha publicat a la plataforma The Conversation: https://theconversation.com/sembrando-salud-el-poder-de-la-nutricion-perinatal-219100

f

Finalistes

Els articles finalistes del IV Concurs de Divulgació Científica de la UIB han estat els següents:

Sexe, dopamina i molt més, Què s’amaga darrera el parkinson?

Autora: Antònia Siquier Perelló

Grup d’Investigació de Neuropsicologia i Cognició; departament de Psicologia, UIB


Perseguint les empremtes del càncer de mama. El veí que ningú vol”.

Autors: Pere Miquel Morlà i Jorge Sastre Serra.

Grup Multidisciplinar d’Oncologia Translacional (GMOT); departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut, UIB


Desxifrar el fons marí des de l’espai amb l’ajuda de d’intel·ligència artificial

Autors: Àlex Giménez Romero i Manuel A. Matías Muriel

Institut de Física Interdisciplinar i Sistemes Complexos (IFISC-UIB-CSIC)

Convocatòries anteriors

 

Documentos relacionados

Contenido en el idioma por defecto

Amb la col·laboració de: 

f